Asa cum am spus imi place mancarea coreeana, dar are sare si foarte multe feluri sunt prajite. Iar eu nu am voie nici sare si nici prajeala.... asa ca, dorindu-mi sa pregatesc o clatita coreeana din cartof (Gamjajeon) pe care sa o si pot manca am creat reteta de mai jos.
Ingrediente:
1 kg cartofi
1 ceapa medie
1 pachet de mozzarela rasa 250g
Faina cat cuprinde (eu am folosit maxim un sfert de cana)
Piper proaspat macinat
Rosmarin uscat
Boia de ardei iute
Mod de preparare:
Se rad cartofii pe razatoarea mica. Eu am o razatoare electrica, dar merge si cu robotul de bucatarie. Se rade si ceapa tot pe razatoarea mica. Cartofii si ceapa, de preferat sa fie rase in acelasi castron si nu se scurg de lichidul pe care-l lasa. Se adauga mozzarela si faina cat cuprinde.
Dupa omogenizare se toarna compozitia intr-o tava de copt. Se da la cuptor circa 60 minute.
Pentru ca am fost tradata de cuptorul electric care s-a stricat, pana cand il voi inlocui trebuie sa-l folosesc pe cel cu gaz care nu ma ajuta foarte bine deoarece nu are flacara si sus. Asa ca, pentru a-i da o fata cat mai frumoasa "placintei", dupa ce am scos-o din cuptor, am taiat-o in felii si am rumenit-o la tigaia ceramica (fara pic de ulei).
Pofta buna!
Si pentru mai multa voie buna...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu