Reteta originala de omurice provine din Japonia, dar eu m-am inspirat si am adaptat o reteta coreeana.
Ingrediente pentru 4 portii:
1 cana orez
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 morcov
3-4 ciuperci
1 ceapa uscata sau 1 legatura ceapa verde
1 catel de usturoi
2-3 carnati
2-3 felii de cascaval
4 oua
Piper
Sos Worcestershire
Rosmarin uscat
Mod de preparare:
Se fierbe orezul in urmatoarea proportie: doua cani de apa la o cana de orez si se lasa deoparte.
Se taie legumele in bucati mici. Usturoiul se zdrobeste si se taie foarte marunt.
Tot in bucati mici se taie si carnatii si cascavalul. Revenind la carnati daca nu gasiti o varianta cu putina sare, pana in 2g la suta, puteti folosi piept de pui. Daca nu vreti deloc carne o puteti inlocui cu mai multe ciuperci, in functie de gust. Pentru cascaval se gasesc tot felul de sortimente cu foarte putina sare sau poate fi inlocuit cu mozzarela sau nu se pune deloc (reteta originala nu contine branzeturi).
Am incins tigaia ceramica fara pic de ulei si am pus carnatii. Cand acestia au prins un pic de culoare am adaugat morcovii si ceapa si am asteptat sa devina sticloasa. Apoi am adaugat rand pe rand usturoiul, ardeii grasi si ciupercile.
Cand toate legumele au fost suficient de patrunse am pus orezul fiert si cascavalul.
Am asezonat cu piper si rosmarin si am adaugat 2-3 picaturi de sos Worcestershire.
Urmatorul pas - omleta.
Pentru omleta se bate cate un ou separat si se pune in tigaia incinsa, tot fara ulei. Este foarte important sa aveti tigai antiaderente de buna calitate ca nimic sa nu se lipeasca.
Omleta trebuie sa fie subtire si destul de mare sa acopere toata compozitia pe care am facut-o anterior. Din pacate, din cauza "talentului" nemaipomenit pe care-l am la facut poze nu pot ilustra toti pasii si imi cer scuze pentru asta.
Acum reteta este gata. In farfurie se pune o parte din compozitie si se incearca sa se dea o forma cat de cat rotunda. Compozitia se ïnveleste cu omleta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu