duminică, 13 ianuarie 2019

Prajitura cu mere





Ingrediente:

1 kg - 1 1/2 kg mere mai mari
750 g faina
1 cana ulei
1 cana apa
3 - 4 linguri zahar
2 linguri scortisoara
1 lingurita coaja de lamaie
1 plic praf de copt
1 plic extract de vanilie
1 plic zahar vanilat
2 linguri nuca pisata
alte condimente pentru dulciuri (dupa gust)

Mod de preparare:
Umplutura:
Se curata merele si se rad pe razatoarea mare. Eu folosesc robotul sau razatoarea electrica. E mai rapid. Merele le punem la calit intr-o cratita nu foarte adanca. Punem zaharul, scortisoara, nuca rasa, coaja de lamaie si extractul de vanilie. In functie de gust putem pune si alte condimente pentru dulciuri. Le lasam pe foc pana se evapora tot lichidul si amestecam din cand in cand sa nu se arda sau sa se lipeasca. Cand merele nu mai au lichid le luam de pe foc si  le lasam la racit.

Aluatul:
Punem 2 cani de faina, o cana de ulei si o cana de apa si amestecam cu mixer-ul (cu paletele de coca). Cand este bine omogenizat punem praful de copt si zaharul vanilat. Daca este cazul mai adaugam faina pana aluatul devine elastic si usor de intins. Nu trebuie sa fie foarte dur.
Il impartim in doua bucati egale pe care le impachetam separat in folie de plastic, apoi le dam la frigider pentru minim 30 minute.

Dupa ce trec cele 30 de minute scoatem din frigider prima bucata de aluat si o intindem nu foarte subtire. Apoi o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt. Peste prima foaie de aluat turnam compozitia din mere. Intindem si a doua bucata de aluat si o asezam deasupra merelor.

Dam tava la cuptor pentru 60 minute la 190 grade (la cuptorul electric).

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu